Stílus és esküvői fotózás – Évi & Laci

A kreatív esküvői fotózás az egyik kedvenc műfajom. Kellenek hozzá minőségi fények, megfelelő helyszín és még egy csomó dolog… valamint stílus!

A stílus és az esküvői fotózás

Ha egy párnak van stílusa, akkor az szinte sugárzik belőlük és az esküvői fotók is magával ragadóak lesznek. Egy igazán stílusos pár mozdulatai is szépek, tekintetük kifejező, a róluk készített esküvői fotók pedig önmagukért beszélnek. Fotósként ki ne szeretne ilyen fotózásokat, menyasszonyként pedig ki ne szeretne ilyen esküvői fotókat magáról?

Szerencsés esetben a kreatív esküvői fotók minimális instrukciókkal készülnek el. Egy felkészült, rutinos esküvői fotós természetesen segít a beállításokban, hiszen nem mindenki tudja, hogy mi az előnyös számára. A keresőben csak a fotós látja a leendő végeredményt, ezért mindent megtesz azért, hogy az szép és esztétikus legyen.

Ha az esküvői fotós körültekintő, akkkor figyel a kéztartásra, a gyakran előforduló helytelen testtartásra, a fejtartásra és arra, hogy a szemek és a tekintetek is látsszanak a képeken. Ha kell aprólékosan igazít, kisimítja a meggyűrődött zakót és elrendezi az uszályt. Megigazítja a zavaró tincseket, így idealizálja a látványt az esküvői fotó elkészülte előtt.

Éviék esetében az instruálás a kreatív fotózás során egy-két mondatban ki is merült. Úgy érzem remek “párost” alkottunk ők ketten és én. :)

Egy valóban spontán mozdulat, ezt körülbelül 2 másodpercem volt megörökíteni
Egy közös esküvői fotó, amelyben minden benne van

Miért fény a legfontosabb?

Fényképezés, – benne van a nevében – nem “helyképezés”! :) Természetesen a fotózás tekintetében a helyszín is fontos, de nem minden. Nálam nem a helyszín a legfontosabb, hanem a fény!

Azt szoktam mondani, hogy “fotózni bárhol lehet”, ha van megfelelő minőségű és mennyiségű fény (ha nincs, akkor természetesen teremtünk lámpákkal és vakukkal, de most alapvetően a meglévő, természetes fényről van szó).

Különböző fotózási technikákkal életlenné lehet tenni a hátteret, illetve a megfelelő látószög és beállítás segítségével kizárni a zavaró környezetet és körülményeket a közeli esküvői fotók esetében. A nagyobb látószöggel készült totál, vagy wide képek esetében a háttér látszani fog. Itt a fotós kreativitása és különleges világítási megoldások segíthetnek a képen a zavaró hátteret kizárni.

Egy jó esküvői fotós nem csak a párt látja, hanem teljes képekben gondolkozik. Olyan képekben, ahol nincsenek a háttérben zavaró elemek, ahol a vonalak nem vágják félbe a témát, hanem kiemelik és vezetik a tekintetet. A fotózás fontos eleme a helyes nézőpont és a megfelelő optika megválasztása is.

Szerencsésebb esetben a képen szereplők tekintetei vezetik a szemet, valami érdekesre fókuszálnak.

Ismét a Budai Várnegyed

Ezt a helyet egyszerűen nem lehet megunni, nekem a Várnegyed minden esküvői fotózás alkalmával új arcát mutatja. Megfelelő kreativitással és látásmóddal új, izgalmas esküvői fotók készíthetőek, ahogyan azt Évi és Laci képein is láthatod.

Az oldtimer természetesen nem véletlenül volt ott, a fotózás részleteit előre egyeztettük. :) A pontos helyszínekkel kapcsolatban párosom rám támaszkodott, így a Várnegyedben tett séta során több nézőpontból készültek el a kreatív esküvői fotók.

Imádtam ezt a fotózást, sok boldogságot Évi és Laci!

A kreatív fotózás képei

Wanted: a jó esküvői fotós nyomában!

Én vagyok az, természetesen! Sőt ajánlom magam, minden körülmények között és bármi áron! Ha pusztán csak önmagam szeretném magasztalni, akkor ezt az első két mondatot komolyan is gondolnám.

Ha ez csak egy újabb divatos blogbejegyzés lenne, gyorsan levonhatnád a végkövetkeztetést: “Én vagyok a megfelelő, mert profi vagyok, van sok felszerelésem és csak én kellhetek neked”. Ezután csak legördítenél a lap aljára és már ki is pipáltad a problémádat.
Nos, ez a bejegyzés nem ilyen lesz.

Hogyan lehet az esküvői fotós keresésből egy win-win szituáció?

Nincs a válaszban semmi újdonság:

A pár megtalálja azt az esküvői fotóst aki igazán illik hozzájuk, a fotós pedig azt az esküvői párt, akikkel elkészítheti álmai esküvői fotóit.

A motiváció adott és szinte egymásra várnak nem?

Ezt így leírni jóval egyszerűbb, mint megvalósítani. A saját esküvőnkön mi is szembesültünk ezzel a problémával pár éve. Szerencsénk volt? Igen, pontosan tudtuk kit szeretnénk megbízni az esküvőnk fotózásával. Jó előre megkerestük, találkoztunk vele. Szimpatikus volt, megbíztuk és nem csalódtunk: remek képeket kaptunk. Ma viszont úgy érzem igencsak bajban lennénk.

Most, évekkel később (mint esküvői fotós) pontosan tudom és látom, hogy ez egy picit nehezebb kérdés. Egyre többen foglalkoznak esküvői fotózással, könnyű elveszni a szebbnél szebb esküvői fotók között.

A konkurenciát figyelve látom, hogyan nőnek ki a “wedding photography” oldalak a Google kertecskéjéből, miközben a minőség és az elhivatottság egyre csökken.

Most kerestem rá: a Google az “esküvői fotózás” címszóra 53.100 találatot dobott ki. Ötvenháromezer-egyszáz, még leírni is fárasztó, végigböngészni pedig lehetetlen.

Hogyan segíthetek nektek?

Hat éve foglalkozom esküvői fotózással. Az elmúlt években több ezer ajánlatkérést kaptam esküvői pároktól, menyasszonyoktól, és eddig közel 150 esküvőt fotóztam végig.

Mindezek ellenére a mai napig érnek meglepetések az egyeztetések során és esküvőkön is… csak egyre kevesebb. Ha a bejegyzés végére csak egy kicsit is segíthettem neked a jó döntés meghozatalában, úgy érzem már megérte.

Esküvői fotózás őszintén, mosollyal és szívből

Hohó, akkor te tudod a megoldást?

Nem hazudok neked: nem tudom minden kérdésedre a választ, de adhatok hasznos tanácsokat és így talán valóban megkönnyíthetem a döntésed. A döntést, ami remélem azokhoz az esküvői képekhez vezet el téged, amelyeket megálmodtál.

A magam malmára hajtom a vizet? Nem ez a blogbejegyzés célja.

Szabadon döntesz arról, hogy kit választasz a nagy napodon az esküvői fotózás feladatára! Ha figyelmesen végigolvasod a bejegyzést, talán némi plusz információval én is hozzájárulhatok a jó döntésedhez.

A KSH adatai szerint tavaly több, mint 110.000 pár kelt egybe Magyarországon én pedig 25-30 esküvőt fotózom évente. Többet úgy érzem fizikailag sem tudnék elvállalni. Szóval, ha nem foglaltál le úgy egy évvel az esküvőd előtt, akkor valószínűleg nem én leszek az esküvői fotósod.

Sok esküvőn jártam, ebből fakadóan rengeteget tapasztaltam.

Esküvőim között volt hosszú és rövid, drága és költséghatékony, DIY és sok csillagos, unalmas és szuper-intenzív, nagyon szerelmes és visszafogottabb, bulis és beszélgetős. Adtak már ajándékba esküvőre, fotóztam külföldön, ügyfeleim között voltak celebek, jogászok, nyomozók, sportolók és hétköznapi halandók is. Kijelenthetem: széles a skála.

Az viszont szinte minden esetben előfordult, hogy már megbeszélések legelején több olyan szervezési kérdéssel találkoztam, ami eleve kudarcra volt ítélve, így gyorsan átértékeltük. Ezzel szemben, ha akadt olyan elvetemült ötlet, amelyre láttunk esélyt, azt megvalósítottunk és jól sült el.

Hogyan ne válassz?

A témában nyilatkozó blogbejegyzések többsége sugall néhány kérdést. Az ajánlatkérő párok pedig tájékozottak, így az első e-mail és találkozó alkalmával előszeretettel használják a következő kérdéseket:

 1. Számlaképes?
 2. Minden esetben köt szerződést?
 3. Milyen gépekkel dolgozik?
 4. Garanciát vállal?
 5. Hány képet ad át?
 6. Retusálja a képeit?
 7. bla bla bla

Ezek fontosak, de tényleg. De…

Ha megnézed a választott esküvői fotós képeit az online felületein, kicsit mélyebben beleásod magad a kommunikációjába, megnézed az albumokat, amelyeket a találkozóra hozott, akkor már képbe kerülsz.

Ha a megjelenéséből őszinteség sugárzik, ha úgy beszél az esküvői fotózásról, mint a szenvedélyéről és csak meséli az esküvői történeteit… szóval ha látszik rajta elhivatottság, akkor már félig nyert ügyetek van.

Én mit kérdeznék meg egy esküvői fotóstól?

Egy dolgot minden ún. esküvői fotós tudós-blog elfelejt: kérdezd meg a fotóst, hogy ő hogyan csinálná!

Hiszen több esküvőn vett részt amelyen Ti ketten egész életetekben valaha is, beleértve legfontosabbat: amelyet épp szerveztek!

Mit tart fontosnak, mi az, ahol buktatót sejt az általatok elmondottak alapján és mit javasol ezek megoldására az esküvői fotózás szemszögéből?

Ne akarj tapasztaltabb lenni egy olyan esküvői szolgáltatónál aki már több, mint száz esküvőt látott! És ez ternészetesen nem csak az esküvői fotósra igaz, hanem általában minden esküvői szolgáltaróra. Építkezz a tapasztalataikból!

Szóval szerencsére épp nem keresek esküvői fotóst, de így, hogy mindkét oldalon álltam már én ezekkel kezdeném:

 1. Mi inspirálja őt, mit lát a Ti esküvőtökben?
 2. Milyen esküvői fotókat készít majd rólatok?
 3. Hogyan fogja a kreatív fotózást koordinálni?
 4. Mikorra tenné a kreatív fotózást? A 12-16 közötti időszak általában nem javasolt…
 5. Mit javasol, ha már úgyis dél körül fotóztok? ;)
 6. Kit és milyen módon szeretne instruálni a szertartások alatt?
 7. Javasol-e külön dedikált időket pl. a menyasszonyi portré, vagy a családi portrék stb. elkészítésére?
 8. Mire kell figyelnetek? Ti miben segíthettek neki a még jobb képek elkészítésében?

Ha ezeket egyeztetitek, akkor már felkészültebbek lesztek, mint a párok 99%-a.

Egy felkészült esküvői fotós tudja mit, mikor és hogyan kell fotózni

Alapvető, hogy kiválóan ismeri a technikája működését és azok határait. Folyamatosan keresi a megfelelő fényeket és fotózási lehetőségeket. A páros fotóknál segít beállítani a párt, a csoport képeknél szintén. Ismeri a buktatókat egy adott szituációban, a riport fotók készítésekor egy lépéssel az események előtt jár.

Tudja mit kell kerülni egy esküvői készülődésen. A rutinos esküvői fotós instruál a templomi bevonulásnál, segíti néhány gondolattal a gyűrű felhúzást és tanácsokat ad az oltár előtti eseményekkel kapcsolatban. És így tovább.

A templomi bevonulás, a menyasszony és az esküvői fotós egyik legjobban várt pillanata

Igen, ez nem triviális, rutin kell hozzá. Megfelelően kell kommunkálnia az igényeit és azt is, hogy miért kéri.

Miért fontos például az, hogy a templomi bevonulás alkalmával ne fél méterrel kövessék egymást a bevonulók? A választ nem nehéz kitalálni.

És ez csak egy momentum volt a sok közül, amelyen állhat vagy bukhat egy szituáció lefotózásának sikere.

Olyan esküvői fotókat szeretnék…

Az “olyan képeket szeretnék amelyeket XY oldalán láttam” kijelentésre összefutnak a szemöldökök és elakad a szó. Miért jön hozzám valaki, aki olyan képeket szeretne, amelyeket nem az én weboldalamon látott?

Én biztosan nem erőltetném rá más esküvői képeit az esküvői fotósomra. Más a látásmód és a hozzáállás. Más a két fotós egész attitűdje… akkor mégis hogy a viharba’ várható el egy olyan képanyag, ami távol áll tőle, mint Makó Jeruzsálemtől?

Ja, hogy valaki egy “World Top 10” esküvői fotós képeit szeretné magyar költségvetésből? Vagy olyan esküvői képeket, amelyeket tengerparton fotóztak, de az ő esküvőjük egy kis horgásztó mellett lesz a város szélén…

A legjobb esküvői fotósok stílusa épp azért egyedi, mert a saját képi világuk, igényeik, vágyaik (és még ki tudja hány dolog) szerint fotóznak és utómunkáznak.

Ahogyan senki sem tud kibújni a saját bőréből, úgy senki más bőrébe se akarjon belebújni. Ideális esetben olyan képeket szeretnétek, amelyeket a kiválasztott esküvői fotós készít.

Képei stílusa közel áll hozzátok, az esküvői fotóinak minősége is elnyerte a tetszéseteket. Kérjétek tőle ajánlatot és hagyjátok fotózni, csinálja úgy ahogyan szereti és ahogyan a legmagasabb minőséget tudja nyújtani! Végül is ezért kerestétek meg, nem?

Valódi esküvői fotók Mercivel a készülődés közben
Menyasszonyi portré a készülődés után

 

Ha meg tudtok nyílni és őszintén viselkedni, ha kialakul a kölcsönös bizalom és összhang köztetek és a fotós között, akkor olyan esküvői fotókat fog készíteni, amelyeket mindig is szerettetek volna.

Excelezz, mert az jó!

Valahol olvastam, hogy az Excel az esküvői fotós keresésnél is a barátod: “A különböző ajánlatok jobb összehasonlíthatósága érdekében érdemes egy excel táblázatba összeírni az ajánlatok tartalmát.“.

Ez nem túl jó ötlet, hiszen hogyan lehet összehasonlítani az esküvői fotósokat pusztán az ajánlatuk alapján? Sehogy. Mennyit számít 30-40 ezer forint egy esküvői költségvetésben? Valljuk be őszintén: semmit.

Ami számít, az a tapasztalat, a megbízhatóság és az elhivatottság. Igen, ezek megfizethetetlenek. Minden másra ott a Mastercard! ;)

Hasonlítsd össze az esküvői fotósokat a képek és kommunikációjuk alapján! Ha esetleg már van egy személyes ajánlásotok is egy adott fotósra, akkor találkozzatok vele! Üljetek le vele egy kávéra valahol és hagyjátok beszélni! Ha szimpatikus, amit és ahogy mond, ha ott “eladja magát”, ha megnyer benneteket a lelkesedése, akkor nyert ügyetek van!

Sok sikert! :)

 

Remélem gazdagabb lettél néhány jó ötlettel! Kérdezz, írj! Szívesen válaszolok és segítek, ha tudok. :)
Az e-mailt a következő címre küldd: moc.liamg.tcatnoc.ta.abasc.rednef!

(Ha úgy érzed hasznos infókkat olvastál, akkor kérlek oszd meg, vagy küldd el ismerősödnek!)

Szentendre a festők és az esküvői fotózás városa, Ágota és Laci

Szentendre egy festői város! Régi épületeivel és hangulatos, macskaköves utcáival, szűk sikátoraival az esküvői fotózás izgalmas, egyedi helyszíne volt aznap. :)

A szállodai készülődést követően a nemrég megnyílt Japán kertbe vezetett utunk, hogy elkészítsük az első kreatív fotókat. A Japán kert egyedi hangulata megérintett bennünket. Semmihez nem fogható rendezettségét és jól fotózható tereit látva úgy éreztem, hogy ezt a helyet épp nekem találták ki.

Szentendre, a festők városa

Gyönyörű látképek és pazar kis utcák, hangulatos sikátorok. A túristák nem voltak túl sokan így a kertből egy kellemes séta után a Duna-parton és a belvárosban folytattuk az esküvői fotózást.

Később a templomba menet a dombtetőn csodás látvány fogadott bennünket. Az egész város a lábaink előtt hevert, remek kilátással!

Gödöllői látkép, ilyet is lehet az esküvői fotózás közben.

A templomi szertartás után a vendégekkel egy könnyű sétát tettünk a Duna parti kerthelyiségbe, nem kevés taps és köszöntés közepette. :)

Lufikkal a parton

Nem sokkal a Duna-parti kerhelyiségbe érkezésünk után megjöttek a lufik a lufi eregetéshez. Mondanom sem kell, hogy a két nagy “csokor” lufival tettünk egy sétát a Duna korzón, hogy készítsünk néhány igazán vidám esküvőit fotót! :)

Mit keres egy esküvői pár a Duna-parton lufikkal?

A nap lezárásaként következtek a pohárköszöntők és vacsora a kerhelyiségben.

Nem csodálom, hogy Ágó és Laci ilyen hangulatra vágyott! Itt az egész nap úgy telt el, mint egy álom. A szentendrei hangulat, a Duna-korzó és a belváros, valamint a vacsora helyszínéül szolgáló étterem kerhelyisége Elképzelni sem tudtam volna jobbat.

Esküvői smink: Szántó Bogi / www.bogismink.hu

Esküvői fotózás képekben

Jegyes fotózás a cirkuszban, Edit & Mark

Mindenkinek vannak történetei. Olyan momentumok amelyek megváltoztatják az életét, sorsfordítóak. Történetek az életről, szerelemről és olyan érzésekről amelyeket sosem szeretne elfelejteni. Ez a jegyes fotózás egy ilyen történetet mesél el.

Ez egy mesebeli találkozás egy kivételes helyszínen amely sokunkban gyermekkori emléket idéz. A cirkusz porondja olyan különleges hely ahol a csodák történnek. Az a báj és misztikum amit a cirkuszban megéltünk a jegyes fotózás során, a képeket is megjelenik.

A jegyes fotózás nem nehéz dolog csak egy szerelmes pár kell hozzá, szép fények, jó helyszín és egy ügyes esküvői fotós.

Mostantól ez a mi egyik történetünk is.

A sminket Bogi abban a kocsiban készítette ahol a fellépők készülnek. A jegyes fotókat pár órával a cirkuszi próbák előtt készültek. A fotózás végén a backstage-ben találkoztunk kimázolt bohócokkal, több előadó művésszel és természetesen magassarkúban, tollas fejdíszben pompázó artista lányokkal. Döbbenetesen jó élmény volt.

Ilyen sorozatot még láthattál magyar esküvői fotós oldalán.

Jegyes fotózás a Roncalli cirkuszban

Smink: Profi esküvői smink – Szántó Bogi
Dolly szoknyák: Dolly by Le Petit Tom

Kell egy jó szertartásvezető az esküvődre!

Ebben biztos lehetsz. Ha attól tartasz, hogy a polgári szertartásod unalmas és jellegtelen lesz a sötét, az anyakönyvvezető neked is ugyanazt a szöveget mondja el, mint sok másik párnak, jó eséllyel szocreál anyakönyvi hivatalban akkor az elképzelésed nem áll messze a valóságtól. Miért kell a félhomályos házasságkötő terembe bezsúfolni a vendégeket távol az esküvőd helyszínétől?

Válassz modern megoldást

Egy forgalmasabb hivatalban csúcsidőben 30-45 percenként tartanak egy polgári szertartást. Esküvői fotós vagyok, meglehetősen közelről láttam már néhányat. Egymás sarkát tapossák a vendégek, vagy az utánatok következő vendégek. Vagy az utánuk jövő vendégek.

Az anyakönyvvezetők nem mennek ki bárhová (vagy csak igen magas összegért), munkájukat kizárólag a saját közigazgatási területükön végzik. Tapasztalatból tudom (így volt többek között a saját esküvőmön is), hogy sok esetben még egymás között is elcserélik a szertartásokat így abban sem lehetsz biztos, hogy az jön akivel személyesen megbeszélted.

Néhány helyen az anyakönyvvezető személyét nem lehet kijelölni és sok esetben az esküvői szertartás szövegét sem lehet módosítani, vagy egyeztetni vele. A szertartásokra szánt ideje gyakran a munkaidejére korlátozódik. Munkaszüneti napokon (pl. vasárnap) általában nem is adhat össze benneteket.

Szintén esküvői fotós tapasztalatból mondom, hogy mozgó járművön (hajón) nem tudja elvégezni a feladatát. Nem tudja a szertartás pontos helyszínét rögzíteni, így nem is vállalja. Ez az eset megtörtént az első esküvői fotózásaim egyikén.

Legkorábban az esküvő előtt 6 hónappal egyeztethettek vele időpontot, bár a jelenleg hatályos jogszabályban 12 hónappal előtte már be lehet jelentkezni. Ha nincs a nagy napotokra időpontja az pech.

Nem szeretnék senkit megbántani, de ha minden klappol tapasztalatom szerint akkor is előfordul baki, hiba a szertartások során.

Természetesen abban az esetben, ha nincs lehetőségetek szertartásvezetőt megbízni, akkor a lehetőségek szerint egyeztessétek a részleteket az anyakönyvi hivatallal!

Neked egy szertartásvezető kell

Olyan, aki egyéni stílusban és hangulatban vezeti le az áhított polgári szertartást. Akit te választasz és az igényed szerint vezeti le a ceremóniát a szabadban, hajón, este, teraszon, pajtában vagy az erdő közepén.

Egy profi szertartásvezető rugalmas, kedves és nagyon igényes a megjelenésére. Tudja, hogy szinte minden képen rajta lesz. Beleillik az esküvői forgatókönyvbe és nyitott a nem mindennapi kérésekre, meglepetésekre.

Marianna Kata és Gábor esküvői fotózásán

 

A szertartásvezető rátok figyel

Míg az anyakönyvvezető a házasság törvényi feltételeinek betartására figyel, addig a szertartásvezető elsősorban rátok és a szertartásra. Természetesen követi a polgári szertartás szokásos menetrendjét, de kiemelten figyel rátok és az elképzeléseitekre amelyeket előre egyeztettetek és a saját igényeitek szerint alakítotok ki.

Igaz, hogy a szertartásvezető nem hivatalos személy és a házasságkötés anyakönyvezésére nem jogosult. A házasságkötést továbbra is csak anyakönyvi hivatalban lehet elintézni két tanúval.

De ezt a kis kitérő vállalható cserébe azért, hogy a vendégeket ne kelljen A-B helyszín között utaztatni és egy olyan szertartásvezető vezesse le a polgári szertartásotokat akit ti választottatok ki.

Ajánlom figyelmedbe Simai Marianna szertartásvezetőt.
Megbízható, rutinos, kedves és csinos. Csak nyerhettek vele. :)

Internetes oldalát a www.szertartasvezetok.hu oldalon éred el.

Ha szertartásvezető kell, akkor Simai Marianna

Esküvői fotózás, Edit & Mark

Ahogyan ültünk a Károlyi-kert teraszán és a kávénkat kortyolgatjuk szép lassan kialakult bennünk egy kép róluk. Egy kép két imádnivaló, kedves és egymást rajongásig szerető emberről. Beszélgettünk a terveinkről, a szervezésről és természetesen esküvői fotózás részleteiről. Meséltünk esküvői történeteket, őszintén sztoriztunk. Volt miről. :)

Azonnal megkedveltük őket, kialakult bennünk egy kölcsönös szimpátia. Editen látszott, hogy megbecsüli a hozzáállásunkat és megszívleli a tanácsainkat. Már akkor úgy éreztük, hogy így nagyon nyerő párosítás leszünk. :)

Mi Bogival hiszünk az őszinteség erejében és abban, hogy értékes emberekkel találkozhatunk és igazi értéket adhatunk nekik az esküvő előtt és a nagy napon. Az esküvő napja maradandó emlék marad mindenki számára. Mi úgy gondoljuk ehhez esküvői szolgáltatóként a legkevesebb amit tehetünk, ha a munkánk mellett pluszt adunk. Valódi értékekkel járulunk hozzá, megbízhatósággal, jó tanácsokkal és barátsággal.

Az esküvői fotózás

Természetesen a nap laza készülődéssel kezdődött, egy belvárosi apartmanban. A hangulatot (az irányítást nem :) ) hamar átvették a lányok, így csendes ámde jókedvű kisebbségben készítettem a fotókat az esküvői készülődésről és sminkelésről. Egy profi esküvői smink elkészítése komoly feladat még akkor is, ha Boginak a kisujjában van az egész. Az ismerős mozdulatokat kihasználva nem volt nehéz néhány szép fotót készítenem sminkelés közben.

Végre volt időm szépen befotózni a gyűrűket külön fényforrással bevilágítva, így igazán szép képeket készíthettem különböző beállításokkal. A részlet fotókat különösen fontosnak tartom, hiszen ezek az apróságok segítik az egész napi képanyagot egységgé, egy kerek esküvői történetté formálni.

Edit esküvői sminkjét épp Bogi finomítja tökéletesre

 

Majd az induláskor következett az első, igazi meglepetés. Megjelent az utcában egy fehér nyitott Mustang. Nyilván nem véletlenül jött a fotózásra, de erre a gépszörnycsodára nem számítottam. Wow és fülig érő vigyor! Sajnos, vagy szerencsére, de sofőr hozta… Így nem mehettünk vele néhány sport kört Budapest belvárosában, bár ahogy elnéztem Mark is eljátszott magában a gondolattal. :)

Elindultunk, hogy készítsünk néhány menő kreatív esküvői fotót. Kerestünk egy nagyobb parkos területet és elkészítettük a kreatív esküvői fotókat. Az első néhány kép után mindannyian felengedtünk és igazán érzelmes, hangulatos esküvői fotókat készítettünk.  Itt is meglátszott mennyire szeretik egymást és ehhez nem kellett teleobjektív sem.

Mark imádja a jó kocsikat, ki nem? Esküvői fotózás egy Mustang társaságában menő igazán...

A Károlyi-kert

Ez az esküvői helyszín Budapest egyik legrégebbi kertjével rendelkezik. Nem csodáljuk, hogy párosunk azonnal beleszeretett. A Károlyi-kert egy francia stílusú egyedülálló kert, amit egyszerűen gyönyörű volt. Ennek a kertnek a másik végében található a Károlyi-palota, amelynek a kertjében került megrendezésre maga az esküvői szertartás.

Megrendelésre sem kaphattunk volna ilyen szép fényeket, ami nagyon jót tett az esküvői fotóknak. A szépen megálmodott és megvalósított két nyelvű szertartás meghitt és érzelmes volt épp olyan, amilyennek Őket megismertük. A hangulatot vendégek is átérezték és egy kis nevetéssel és könnyekkel élték meg a magyar-flamand két nyelvű szertartást, ami nagyon megható volt.

 

A Károlyi-palota épületében tartott vacsorára egy újabb fotós is érkezett, aki ódon fotómasinájába modern nyomtatót és fényképezőgépet rejtett, így rögtönzött fotókat is készíthettek a vendégek.
Ez egy igazán tartalmas, megindító, menő és hangulatos nap volt. Köszönjük Nektek!

Smink: Szántó Bogi esküvői smink
Szervező: The White Project – Weddings and Private Events by Jelena Budai
Helyszín: Károlyi-kert

Esküvői fotózás galéria

PS: Az első beszélgetésen Editék mellékesen meghívtak bennünket egy németországi útra, ahol egy cirkuszi jegyes fotózást terveztek. Ugyanis a Roncalli cirkuszban ismerkedtek meg. Barátságok, emlékek kötik őket abba a németországi cirkuszba így érthető, hogy ott álmodták meg a jegyes fotózásukat. Nem kellett kétszer kérdezniük… Az eljegyzési sorozat is hamarosan felkerül a blogra. :)

Esküvői fotók, Asia and Jocó

Szeretem a Lázár Lovasparkot, mert minden ottjártamkor valami újdonságot találok. Ezúttal, számomra érthetetlen okokból graffitizett Trabantok vártak bennünket, amit az esküvői fotók elkészítéséhez ki is használtunk. :)

Asia és Jocó esküvőjét is ehhez hasonló lazaság és jókedv jellemezte. Esküvőt szervezni Angliából nem is annyira egyszerű dolog, mégis sikeresen összehozták ezt a szép napot amiért minden elismerés megilleti Őket.

Esküvői fotózás a Lázár lovasparkban, esküvői fotók Gödöllőn

A családban már második generációs esküvői fotós vagyok, így az esküvőn az ismerős arcokkal találkoztam és már egy megszokott hangulat fogadott. Úgy érzékeltem, hogy a külföldi vendégeknek is bejött a helyszín és a fogadtatás is, így az esküvővel tovább mélyítettük a magyar-lengyel barátságot. :)

Minden tekintetben ismerős területen mozogtam, így az esküvői fotózás során nem értek meglepetések, nagyszerűen éreztem magam!

Sok boldogságot!

Esküvői fotók, események

Eljegyzési fotók és a “drukkfaktor”, B&B

A legtöbb esküvői fotózásunkat egy rövid, ún. eljegyzési fotózás előzi meg. Természetesen minden párosunk elmondja az első személyes találkozón, hogy mennyire nem szereti a fotózást, illetve sosem tud igazán feloldódni hasonló alkalmakkor. Mi lesz így velük az esküvői fotózáson? Néhány kedves mondattal, gondolattal próbálod elvenni a dolog élét, megnyugtatni őket, de általában úgy érzed, hogy itt is a tapasztalás fog benneteket átlendíteni a dolgon. Erre az eljegyzési fotók elkészítése egy tökéletes alkalom.

Esküvői fotósként mondhatsz bármit a találkozón mégis, a fotók és a személyes kapcsolat együtt számítanak igazán. Ettől olyan szép ez a hivatás, mert nem egyszerűen csak “kattintgatni” kell, hanem a lencse előtti emberekkel is legalább annyit (ha nem többet :) ) kell foglalkozni, mint az esküvői képek készítésével.

Amint elkészítjük az első sorozatot minden a helyére kerül, így volt ez Barbi és Bence eljegyzési fotózásán is, ahová egy igazán kreatív ötlettel és kézzel készített kiegészítőkkel érkeztek, így lehettek az eljegyzési fotók ennyire egyediek.

Eljegyzési fotók az esküvő fotózást megelőzően

Az eljegyzési fotózáson elmúlik az izgalom, sokat nevetünk és a képeket látva már nem is tűnik olyan nagy kunsztnak az egész. Persze, hiszen ebben a műfajban nem elég jól fotózni, azt sokan tudnak. Feloldani, türelmesnek lenni, megérteni, “egy húron pendülni” már sokkal kevesebben. Az esküvői fotózások mellett ezeket a fotózásokat is nagyon szeretjük.

Ilyen eljegyzési fotók készülnek egy ilyen fotózáson

Esküvői smink: Szántó Bogi / www.bogismink.hu

Esküvői fotózás, kicsit metttál, Barbi és Viktor

Szeretem a jó zenét, a jó hangulatú eseményeket és persze a szuper esküvőket. Hiszek abban, hogy lehet bármilyen szép a ruha, bármennyire jó a helyszín és bármilyen jól sikerült az esküvői fotózás, mégis az esküvő hangulatát leginkább az esküvői pár és az őket körülvevő “aura” határozza meg. Tapasztalatom szerint ez a vendégekre is nagy hatással van.

Barbiékkal  személyes találkozónkon ugyan beszéltünk róla, hogy lesz néhány meglepetés az esküvőn, de arra én sem számítottam, hogy mindketten beszállnak a zenekarba egy-két szám erejéig. :)

Gitár és dobolás, Barbi esküvői fotózás

Barbi gitározott, Viktor pedig dobolt. Így könnyű megalapozni a bulit és így zenei kötődésüket nem csak a gyűrűtartó, metál villát formázó kéz hivatott szolgálni, hanem a produkció is. Vissza tapsoltuk őket, pazar volt!

Nagyon tetszett a helyszínül választott romantikus kúria! Ezen a természetbe álmodott, erdő mélyén megbúvó esküvői helyszínen sok hálás témát találni, ideális az esküvői fotózásra.

Válogatás az esküvői fotózás képeiből

Igazán jól éreztük magunkat, sok boldogságot!

Smink: Szántó Bogi // www.bogismink.hu
Helyszín: Deák Udvarház // www.deakudvarhaz.com

Esküvői fotózás Szolnok, Catarina & Viktor

Szolnokhoz szép emlékek fűznek, a kezdetek-kezdetén itt fotóztam egy kedves párosom, Zoliék esküvőjén. Ezzel az újabb esküvői fotózással pedig család-esküvő fotóssá léptem elő, mindkét fiú esküvőjén én készítettem az esküvői képeket. :) Jó volt újra viszont látni a sok ismerős arcot és rokont, akik úgy üdvözöltek, mintha épp tegnap találkoztunk volna. Ez nagyon jól esett, valamit biztosan jól csináltam legutóbb, indulhatott az esküvői fotózás. :)

Catarina és Viktor esküvői fotózás Szolnokon, a belvároshoz közeli parkban

Ez egy rendhagyó esküvő volt, hiszen Catarina portugál származású. Érdekes volt látni ahogyan ő és a rokonok rácsodálkoztak arra a néhány szokásra amelyre természetesen mindenhol rácsodálkozik az ember, amikor számára viszonylag ismeretlen kultúrkörbe ér, pláne egy esküvőre. A pálinkát bírják, ez pipa. Oké, enni és táncolni is szeretnek (és tudnak), még két pipa. Azonban mindezt olyan jó kedvvel és szinte gyermeki érdeklődéssel, hogy rögtön megteremtődött a kohézió a rokonságban. Világok kapcsolódtak össze azon a napon. :)

Gondolhatnánk, hogy mi Magyarországon igenis adunk a tradíciókra, fontos nekünk a család. Azzal azonban eddigi pályafutásom során most találkoztam először, hogy a menyasszony szeretett édesanyja egykori esküvői ruháját is magával hozta, hacsak egy kép erejéig is. Gyönyörű volt, Catarinára hajszálpontosan passzolt a ruha, egyszerűen mesés volt!

Sok boldogságot!

Válogatás a Portugál-Magyar esküvői fotózás képeiből