Esküvői fotózás a Skanzenben, Noémi & Béla

A Skanzenben heverésztem a füvön (tavaly augusztusban). Bámultam a felhőket és az utolsókat kortyoltam a déli kávémból. A nap sütött, csiripeltek a madarak. Ez egy tipikusan olyan pillanat, amikor arra gondolsz, hogy bárcsak örökké tartana… és itt épp egy esküvői fotózás kezdődik hamarosan.

Azokból a pillanatokból nagyon sokat merítettem, lelkileg és testileg is 120%-ra töltődtem! Pontosan tudtam, hogy párosom hamarosan megérkezik. Akkor pedig az események igencsak felgyorsulnak majd. Lélekben tudtam azt is, hogy ez egy nagyon különleges nap lesz és különleges esküvői fotók fognak születni!

Azon a napon több olyan vágyam is teljesült, amelyek együtt állására már régen vártam. Noémi és Béla egy autentikus csángó esküvőt álmodott és valósított meg itt, Budapest közelében. Ahogyan elkezdtek szállingózni a vendégek, közéjük vegyülve a zenészek is megérkeztek.

Ez egy kivételes előnye az esküvő fotózásnak a Skanzen területén. Gyakorlatilag a főváros közelében valósítottak meg egy olyan elképesztően autentikus esküvői helyszínt, amilyet még több száz kilométer távolságban is csak keresve találhatsz.

Kobzos, harmonikás, hegedűs, dobos és szaxofonos kísérte a kikérőre tartó menetet, melyre egy gyönyörű parasztház udvarán került sor. Volt némi fogalmam róla, hogy néptáncosok is lesznek (hiszen párosom is az), de azt nem gondoltam volna, hogy a násznép egy része táncolni fog már a kikérő utáni kis állófogadáson, fantasztikus volt!

Zenés összeállítás az esküvői fotózás képeiből:

 

Imádom a hagyományokat, a néptáncot és az élő zenét. Kicsit úgy éreztem, mintha Csík megye egyik kis falvában lennénk. A családokkal együtt a gyerekek is eljöttek az esküvőre, miért is ne jöttek volna. Ők is táncoltak, fent ültek szépen a karzaton a templomban és szaladgáltak a nászmenet körül. Ez a vizuálisan is gazdag és változatos környezet újabb sarokpontokat és folyamatosan ihletet adott az esküvői fotózás során.

A vacsora és az esti buli helyszínéül szolgáló pajtában az este folyamán pedig csak azok ültek, akik ettek, vagy már nem bírtak tovább táncolni. :) Az pedig további csodálkozásra késztetett, hogy az elrabolt menyasszonyt egy legényes eltáncolásával (és a rablók részére nem kis mennyiségű bor átadásával) kaphatta vissza a vőlegény. Ilyen esküvői képet még nem készítettem és erős a gyanúm, hogy nem is fogok egyhamar.

Egy szó, mint száz: olyan élményt és felém áradó bizalmat kaptam Tőletek, amelyre azóta is jólesik visszaemlékezni. Köszönöm!

Noémi sminkje: Szántó Bogi – profi esküvői smink

Tetszett? Oszd meg, kedveld!

Olvass tovább!