Portré fotózás, csajok a csúcson

Egy laza portré fotózás? Arra mindig van hely és idő! Csak egy kis jókedv és kedv kell hozzá ezeken a téli, kicsit szürke napokon.

Na meg egy belvárosi műterem :) Ja igen. És csinos, jókedvű lányok. Akikkel ilyen jót lehet nevetni, azokról rossz portré fotót nem tudok készíteni.

Ezen a portré fotózáson a kevesebb több elvét követtük. A lányok világos és sötét ruhákat hoztak magukkal. Előre megbeszéltük a minimál koncepciót, így már nem okoztak gondot a fotózás előkészületei. Akik azt hiszik, hogy egyszínű háttér előtt nem lehet jó stúdió fotókat készíteni, azok nagyon is tévednek.

A megfelelő beállításokkal és természetesen egy nagy adag jókedvvel, valamint néhány stúdió lámpával is csodát lehet művelni. A megfelelő beállítások után a fotózás már sokkal pörgősebb, mint gondolnánk.

Nyilván a fotózás előtt több alkalommal is elhangzik, hogy ki mennyire nem fotogén. Hogy ki mennyire “utálja”, ha fotózzák. Ezt részben a fotós árnyalhatja, amint elkezdenek villogni a stúdió lámpák és az első képek elkészülnek már el is múlik a kamera-drukk.

Neked már csak önmagad kell adni, ez pedig a Te dolgod. Természetesen néha kell egy kis instrukció, segítség a megfelelő beállításokban. Az pedig a fotós dolga.

Köszönöm Fruzsi, Flávia, Timi és Noémi. Pusszantás! :)

A porté fotózás képei:

Tetszett? Oszd meg, kedveld!

Olvass tovább!