Portré fotózás egy ismerős helyen

Szeretem, ha ilyen könnyed és meghitt egy portré fotózás. Mindig elmosolyodom, amikor a telefonban elhangzik a “Mi lenne, ha készítenénk néhány képet?” kérdés, már akkor elkezdenek körülötte forogni a gondolataim. Hol fotózzunk, milyen hangulatú képeket szeretnénk? És természetesen a fő kérdés: milyen lesz a fény és az idő, fotózhatunk-e egyáltalán természetes fénynél?

Portré fotózás Rékával

Így szinte csak ismerősök hívják fel az embert, akikkel talán már fotóztunk is együtt. Ismerjük egymást és tudjuk mire számíthatunk, nem kell a fotózás előtt a “kötelező körökkel” foglalkozni. Csak egymásra figyelni és keresni a megfelelő fényeket, kompozíciót.

A jó portré fotó mesél. Amint a tekintet és a mozdulatok összeállnak egy képpé. mesélnek a mozdulatok is. Benne van a fotó alany, benne van a fotós.

Ez a kabát valójában piros, de ez a fekete-fehér portré fotókon nem látszik
Egy közeli kép a portré fotózás képeiből

Egy portré fotózás mindig új kalandokkal kecsegtet, legyen az már egy ismerős, vagy ismeretlen helyen.  Mindig új arcokat mutat meg, új fényekkel, jó beszélgetésekkel. Rékával sem ez volt az első fotózásunk és szerintem nem is az utolsó.

Tetszett? Oszd meg, kedveld!

Olvass tovább!