Keresztelő fotózás, lehet egy jó ajándék keresztelőre is

A keresztelő egy nagyon különleges, hangulatos családi esemény.  Az elmúlt években az ország különböző területein fotóztam keresztelők alkalmával. Elmondhatom, hogy felekezettől függetlenül igazán felemelő élmény megélni a keresztelő fotózás pillanatait.

Ez egy látszólag lassú és kiszámítható esemény, ahol sokak szerint bárki tud megfelelő minőségű képeket készíteni a keresztelő fontosabb pillanatairól… a látszat azonban gyakran csal. Csak a megfelelő felkészültség és tapasztalat birtokában képes a fotós lefényképezni a fontosabb pillanatokat, alkalmazkodni a templomok változó körülményekhez. Meglátni a történéseket azok bekövetkezése előtt és a megfelelő pillanatban meg is örökíteni őket.

Keresztelő fotózás, a szemlélet

Az eseményeket fotózsurnaliszta szemlélettel, riport jelleggel rögzíteni, kiemelni a lényeget csak meglévő rutinnal lehet. A jó fotós keresztelőre való alkalmasságát nem nehéz ellenőrizni, elég megtekinteni akár a legutóbbi keresztelő fotózás alkalmával készült képeit.

A fotózás során diszkréten dolgozom, nem zavarom az eseményeket. A keresztelő fotózás alkalmával természetesen öltözetem ing és nyakkendő, sötét nadrág. Igény szerint öltöny.

Keresztelő fotózás: ezt a képet Anna-Maria keresztelőjén készítettem a Farkasréti Mindenszentek Plébánián

Keresztelő fotózás ajándékba?

A keresztszülők számára is van egy meglepetésem: az egyik legjobb ajándék keresztelőre a fotózás ajándékba. A keresztelő fotózás ára általában a rendelkezésre állási időtől függ. Legtöbbször a keresztelő fotózás előtt a készülődést is megörökítem, erre egyre gyakrabban van igény a megrendelői, keresztszülői oldalról.

Fotózom a családot a templomba érkezéskor és természetesen a keresztelő legfontosabb, emblematikus mozzanatait is megörökítem. A szűk családi kör mellett a helyszínről éppúgy készítek képeket, mint az eseményre meghívott rokonokról, barátokról.

Így a keresztelő fotózás során elkapott pillanatokról, családi életképekről és hangulatokról készített keresztelő fotók méltóképpen mesélik el a nap történéseit.

Anna, keresztelő fotózás Akasztón a Kisboldogasszony templomban

Családi képek a keresztelő fotózás végén

A keresztelő utáni családi képek elkészítésekor részt veszek a megfelelő hely kiválasztásában, figyelembe véve a fényviszonyokat és a környezetet. A csoport és a portré fotókhoz készülődők beállításában is segítek.

Gyakorló kisgyermekes apukaként nem jövök zavarba a gyerekek sistergő hadától sem, illetve kellő rugalmassággal és végtelen türelemmel végzem a fotózást akkor is, amikor a picik türelme talán már fogytán van. :)

Olívia, keresztelő fotozás vidéken

Az elkészült és gondosan retusált képeket a fotózás után digitális formátumban, igény szerint papíron, illetve színvonalas kemény borítóval rendelkező albumban adom át a szülőknek, keresztszülőknek.

Így a képek kézzel fogható, maradandó élményt is nyújtanak. A fotózás és az albumok ideálisak keresztszülő ajándékként, melyeket évekkel később is öröm fellapozni. Az online képgaléria pedig a távoli rokonoknak, barátoknak mutatja be igényesen a keresztelő fotózáson készült képeket.

Diana, keresztelő fotózás a Szent István Bazilikában

Profi fotóst felkérni ideális keresztszülő ajándék, melyet a szülők is örömmel fogadnak!

Képek korábbi keresztelő fotózások képei

Tetszett? Oszd meg, kedveld!

Olvass tovább!

Következő blogbejegyzés:
Esküvő fotózás, G & G