Stílus és esküvői fotózás – Évi & Laci

A kreatív esküvői fotózás az egyik kedvenc műfajom. Kellenek hozzá minőségi fények, megfelelő helyszín és még egy csomó dolog… valamint stílus!

A stílus és az esküvői fotózás

Ha egy párnak van stílusa, akkor az szinte sugárzik belőlük és az esküvői fotók is magával ragadóak lesznek. Egy igazán stílusos pár mozdulatai is szépek, tekintetük kifejező, a róluk készített esküvői fotók pedig önmagukért beszélnek. Fotósként ki ne szeretne ilyen fotózásokat, menyasszonyként pedig ki ne szeretne ilyen esküvői fotókat magáról?

Szerencsés esetben a kreatív esküvői fotók minimális instrukciókkal készülnek el. Egy felkészült, rutinos esküvői fotós természetesen segít a beállításokban, hiszen nem mindenki tudja, hogy mi az előnyös számára. A keresőben csak a fotós látja a leendő végeredményt, ezért mindent megtesz azért, hogy az szép és esztétikus legyen.

Ha az esküvői fotós körültekintő, akkkor figyel a kéztartásra, a gyakran előforduló helytelen testtartásra, a fejtartásra és arra, hogy a szemek és a tekintetek is látsszanak a képeken. Ha kell aprólékosan igazít, kisimítja a meggyűrődött zakót és elrendezi az uszályt. Megigazítja a zavaró tincseket, így idealizálja a látványt az esküvői fotó elkészülte előtt.

Éviék esetében az instruálás a kreatív fotózás során egy-két mondatban ki is merült. Úgy érzem remek “párost” alkottunk ők ketten és én. :)

Egy valóban spontán mozdulat, ezt körülbelül 2 másodpercem volt megörökíteni
Egy közös esküvői fotó, amelyben minden benne van

Miért fény a legfontosabb?

Fényképezés, – benne van a nevében – nem “helyképezés”! :) Természetesen a fotózás tekintetében a helyszín is fontos, de nem minden. Nálam nem a helyszín a legfontosabb, hanem a fény!

Azt szoktam mondani, hogy “fotózni bárhol lehet”, ha van megfelelő minőségű és mennyiségű fény (ha nincs, akkor természetesen teremtünk lámpákkal és vakukkal, de most alapvetően a meglévő, természetes fényről van szó).

Különböző fotózási technikákkal életlenné lehet tenni a hátteret, illetve a megfelelő látószög és beállítás segítségével kizárni a zavaró környezetet és körülményeket a közeli esküvői fotók esetében. A nagyobb látószöggel készült totál, vagy wide képek esetében a háttér látszani fog. Itt a fotós kreativitása és különleges világítási megoldások segíthetnek a képen a zavaró hátteret kizárni.

Egy jó esküvői fotós nem csak a párt látja, hanem teljes képekben gondolkozik. Olyan képekben, ahol nincsenek a háttérben zavaró elemek, ahol a vonalak nem vágják félbe a témát, hanem kiemelik és vezetik a tekintetet. A fotózás fontos eleme a helyes nézőpont és a megfelelő optika megválasztása is.

Szerencsésebb esetben a képen szereplők tekintetei vezetik a szemet, valami érdekesre fókuszálnak.

Ismét a Budai Várnegyed

Ezt a helyet egyszerűen nem lehet megunni, nekem a Várnegyed minden esküvői fotózás alkalmával új arcát mutatja. Megfelelő kreativitással és látásmóddal új, izgalmas esküvői fotók készíthetőek, ahogyan azt Évi és Laci képein is láthatod.

Az oldtimer természetesen nem véletlenül volt ott, a fotózás részleteit előre egyeztettük. :) A pontos helyszínekkel kapcsolatban párosom rám támaszkodott, így a Várnegyedben tett séta során több nézőpontból készültek el a kreatív esküvői fotók.

Imádtam ezt a fotózást, sok boldogságot Évi és Laci!

A kreatív fotózás képei

Tetszett? Oszd meg, kedveld!

Olvass tovább!