Kell egy jó szertartásvezető az esküvődre!

Ebben biztos lehetsz. Ha attól tartasz, hogy a polgári szertartásod unalmas és jellegtelen lesz a sötét, az anyakönyvvezető neked is ugyanazt a szöveget mondja el, mint sok másik párnak, jó eséllyel szocreál anyakönyvi hivatalban akkor az elképzelésed nem áll messze a valóságtól. Miért kell a félhomályos házasságkötő terembe bezsúfolni a vendégeket távol az esküvőd helyszínétől?

Válassz modern megoldást

Egy forgalmasabb hivatalban csúcsidőben 30-45 percenként tartanak egy polgári szertartást. Esküvői fotós vagyok, meglehetősen közelről láttam már néhányat. Egymás sarkát tapossák a vendégek, vagy az utánatok következő vendégek. Vagy az utánuk jövő vendégek.

Az anyakönyvvezetők nem mennek ki bárhová (vagy csak igen magas összegért), munkájukat kizárólag a saját közigazgatási területükön végzik. Tapasztalatból tudom (így volt többek között a saját esküvőmön is), hogy sok esetben még egymás között is elcserélik a szertartásokat így abban sem lehetsz biztos, hogy az jön akivel személyesen megbeszélted.

Néhány helyen az anyakönyvvezető személyét nem lehet kijelölni és sok esetben az esküvői szertartás szövegét sem lehet módosítani, vagy egyeztetni vele. A szertartásokra szánt ideje gyakran a munkaidejére korlátozódik. Munkaszüneti napokon (pl. vasárnap) általában nem is adhat össze benneteket.

Szintén esküvői fotós tapasztalatból mondom, hogy mozgó járművön (hajón) nem tudja elvégezni a feladatát. Nem tudja a szertartás pontos helyszínét rögzíteni, így nem is vállalja. Ez az eset megtörtént az első esküvői fotózásaim egyikén.

Legkorábban az esküvő előtt 6 hónappal egyeztethettek vele időpontot, bár a jelenleg hatályos jogszabályban 12 hónappal előtte már be lehet jelentkezni. Ha nincs a nagy napotokra időpontja az pech.

Nem szeretnék senkit megbántani, de ha minden klappol tapasztalatom szerint akkor is előfordul baki, hiba a szertartások során.

Természetesen abban az esetben, ha nincs lehetőségetek szertartásvezetőt megbízni, akkor a lehetőségek szerint egyeztessétek a részleteket az anyakönyvi hivatallal!

Neked egy szertartásvezető kell

Olyan, aki egyéni stílusban és hangulatban vezeti le az áhított polgári szertartást. Akit te választasz és az igényed szerint vezeti le a ceremóniát a szabadban, hajón, este, teraszon, pajtában vagy az erdő közepén.

Egy profi szertartásvezető rugalmas, kedves és nagyon igényes a megjelenésére. Tudja, hogy szinte minden képen rajta lesz. Beleillik az esküvői forgatókönyvbe és nyitott a nem mindennapi kérésekre, meglepetésekre.

Marianna Kata és Gábor esküvői fotózásán

 

A szertartásvezető rátok figyel

Míg az anyakönyvvezető a házasság törvényi feltételeinek betartására figyel, addig a szertartásvezető elsősorban rátok és a szertartásra. Természetesen követi a polgári szertartás szokásos menetrendjét, de kiemelten figyel rátok és az elképzeléseitekre amelyeket előre egyeztettetek és a saját igényeitek szerint alakítotok ki.

Igaz, hogy a szertartásvezető nem hivatalos személy és a házasságkötés anyakönyvezésére nem jogosult. A házasságkötést továbbra is csak anyakönyvi hivatalban lehet elintézni két tanúval.

De ezt a kis kitérő vállalható cserébe azért, hogy a vendégeket ne kelljen A-B helyszín között utaztatni és egy olyan szertartásvezető vezesse le a polgári szertartásotokat akit ti választottatok ki.

Ajánlom figyelmedbe Simai Marianna szertartásvezetőt.
Megbízható, rutinos, kedves és csinos. Csak nyerhettek vele. :)

Internetes oldalát a www.szertartasvezetok.hu oldalon éred el.

Ha szertartásvezető kell, akkor Simai Marianna

Tetszett? Oszd meg, kedveld!

Olvass tovább!